Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2017 18:22 - 10 натурални средства за чревни паразити и червеи
Автор: mtomova Категория: Други   
Прочетен: 760 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 10 натурални средства за чревни паразити и червеи

18/11/2015   здраве, лек

Нашият стомах и черва са дом на редица паразити, като анкилостомите, кръгли червеи и т.н. Тези паразити са полезни в процеса на храносмилането.

Глистите са паразити, които виреят в червата на друг организъм.

Паразитите влизат в човешкото тяло най-вече чрез храна и вода, чрез предаване  от  комари, например, или сексуален контакт, а също и през носа и кожата.

Ето списъка с домашни средства за борба с чревни паразити, които ефективно работят. Те всички са естествени и нямат странични ефекти.

Лимон и мента

Приемайте по една чаша сок от мента и добавете малко черна сол и лимонов сок към него. Пийте това всеки ден, за да се отстранят всички видове паразитни инфекции в стомаха.

Чесън

Чесънът е много полезен домашен лек за глисти. И двете – чесън и неговото масло са полезни за тази цел. Яжте по три скилидки чесън всяка сутрин за по-добри резултати.
Маслото може да се прилага върху кожата, тъй като то се абсорбира лесно в кръвта.

Рициново масло и мляко

Вземете една чаша топло мляко и добавете две супени лъжици рициново масло. Пиенето на това мляко ще премахне паразитите чрез изпражненията. Правете това в продължение на една седмица, за да се получи пълно освобождаване от чревни паразити.

Тиквени семки Тиквените семки съдържат химикал, който парализира възрастните червеи. Тъй като парализираните червеи не може да се придържат към стената на чревния тракт по време на движение на червата, те могат лесно да бъдат отстранени от червата чрез изпражненията.

Куркума

Куркумата е отличен домашен лек за глисти. Сух прах или сок от куркума, смесен с мляко, масло или вода е от голяма полза за чревни проблеми, особено хронична диария.

Семена от папая

Черните семена от папая, които изхвърляме всеки ден след консумация на вкусната папая може действително да помогнат на тялото ни да се отърве от паразити. Следващия път не ги изхвърляйте. Смелете ги, за да се образува паста, и ги консумирайте заедно с плодовете папая за почистване на стомаха.

Кокосов орех

Кокосът е най-ефективният домашен лек за лечение на глисти. Приемайте по една супена лъжица прясно смлян кокос по време на закуска, последван след 3 часа от 30 до 60 ml рициново масло, смесени в 250 до 375 мл хладко мляко.

Ананас

Тези вкусни плодове съдържат бромелаин, храносмилателния ензим, който помага за изчистване на някои паразитни инфекции, като глисти.

Глава лук Съдържа серни съединения, които са антипаразитни. Сокът на лука е много ефективен за глисти, особено тения червеи „конци“.

Пийте по 2 чаени лъжички сок от лук два пъти на ден за 2 седмици.

Карамфил

Карамфилът съдържа евгенол, етерично масло, което може да унищожи яйцата на червеите, както и възрастни паразити.
Яжте три до четири глави дневно.  

Автор: jeery park Източник: http://blogs.naturalnews.com/natural-chemical-free-10-home-remedies-intestinal-parasites-worms/


Връзка към публикацията: 10 натурални средства за чревни паразити и червеи


Тагове:   паразити,   paraziti,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mtomova
Категория: Други
Прочетен: 550808
Постинги: 435
Коментари: 77
Гласове: 243
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031