Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 18:40 - Код за оцеляване или Его?
Автор: happinessschool Категория: Бизнес   
Прочетен: 3658 Коментари: 2 Гласове:
1



Код за оцеляване или Его?

/написаното по-долу е моя теория, недоказана по никакъв научен начин, но аз вярвам в нея и според мен това е достатъчно за да я направи истинска, ... поне за мен/

Много се говори напоследък за егото. Всъщност повече против, отколкото за. Учат ни да се откажем, да се борим, да воюваме, да го крием или най-добре да го унищожим. Чета всички тези писаници и ми става тъжно и жалко за всички, които им вярват и се вслушват в тези идеи и се чудат как да ги изпълнят. Тъжно е, наистина. Защо ли? Сега ще ви обясня.

1.     Защото според мен Егото е нашата способност да мислим и решаваме самостоятелно,т.е. да изявяваме нашата свободна воля. Просто нали? Добре тогава, познайте на кого не му се нрави тази наша способност? Да, прави сте, на тези, които искат да пречупят, да унищожат тази наша способност. Защото тук става въпрос за: воля, свобода, независимост, решителност и т.н. качества, които развивайки ги, ние естествено се измъкваме от силата на чуждото влияние. А кой управляващ елемент иска да възпитава такива хора? Никой!

2.     Ако ние /според моето определение за его/ унищожим, се отречем, се борим или най-малкото не развиваме тази си наша способност, то ние става удобни и послушни. Мечтата на всеки манипулатор е точно това – да има насреща си лесни за управление плячки.

3.     Его е нашата най-прекрасна същност, проявата на свободата на избора, коята ни се дава все повече и повече. То е перлата в черупката на мидата и вместо да разтворим черупката и да проявим перлата навън от нея, ние я унищожаваме и я зариваме още по-дълдоко в пясъка. Хубав и известен метод е да  се решават въпросите с "заряване в пясъка", нали?

Друг е въпросът за Кода за оцеляване, който според се бърка с егото. Това е според моята, недоказана с научни открития теория, заложеното в нас задължение да останем живи на ВСЯКА ЦЕНА. Т.е. когато говорим за всяка цена, това е всяка цена. Представете си, че имате някакъв лично ваш телохранител, който е програмиран да ви запази живи на всяка цена. Тогава той ще е готов и да лъже, мами, лукавства, крие, дори убива, но ще ви запази живи. Точно като в популярните днес филми – полицейски коли преследват престъпника  с цел да го хванат или с цел да защитят определен човек. И докато го преследват, те са готови да убиват, рушат, да катастрофират, да дават много други жертви, но най-геройски да си изпълнят задачата. Най-накрая целта е постиганата, героят получава похвали и никой не брои жертвите, нарушенията, пострадалите или щетите по пътя към целта. Приложено е старото правило ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА. Точно това е и основното правило на поведение на Кода за оцеляване – "съхрани човекът жив, независимо какво струва това, на тебе или другите".

Тогава, щом Г-н Кодът има за задача да ни съхрани и като добър телохранител  той мрази промените, защото те носят все пак някакъв риск. Така че, ако искате да промените нещо в живота си, независимо колко добре ще ви се отрази това, моля ви не се съветвайте с Кода за оцеляване. Той автоматично ще бъде против.

Моята недоказана версия е, че Господ и душите ни преди раждането си знаят, че приемайки материален вид, те ще преживеят трудности и може би ще се уплашат и ще искат да се приберат бързичко у Дома, т.е. в нематериални свят по най-бързия и ефективен начин – смъртта. Т.е. ще искат да напуснат живота си. Обърнете внимание, че в повечето религии самоубийството не само, че не се  одобрява, но и напротив проповядва се против него и дори заплашват самоубийците с наказания.

В нас са заложени два кода – на съхранение/оцеляване и на продължение на рода, т.е. и двата са настроени за продължаване на живота на земята, и двата са подсъзнателни, действат автоматично и не зависят от нас. Ние нямаме контрол и владение върху тях, не може да се борим с тях, може да ги отричаме, да не вярваме, но и може да ги приемем, опознаем и след това и да ги привлечем на наша страна.

В моята смела теория – Кодът на оцеляване, който е заложен в нас в някои религии се нарича Дявола, Сатаната, Лукавия и др. Защото той ни пречи да постигнем това, което най-много искаме – да попаднем отново в Райската градина, която не сме забравили съвсем и към която интуитивно се стремим. Ние с цялото си сърце се стремим към тунела, през който за да преминем в отвъдния свят, в Рая, у Дома, но Лукавия е готов да ни направи всякакви номера за да ни задържи тук на земята и... най-вече живи.

Бъркайки Кодът за оцеляване с Егото, ние насочваме гнева си не обосновано и несправедливо към нещо, което в същност е на наша страна – ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ИЗБОР. Т.е. ако ние имаме свободен избор и той е да се върнем у дома, Всевишния, ангелите и др. Висши сили трябва да се съобразят с него. За това пък Лукавия Код най-подличко ни настройва срещу егото и вика "Обвинете Егото, то  е виновно за всичко" и така майсторски отбива вниманието от себе си. "Крадецът вика дръжте крадеца".

Защо ви разказвам всичко това? Защото осъзнавайки кой всъщност е нашия "враг/приятел", разбирайки подбудите му на действие ние ще разберем в дълбочина механизма на действие и по този начин можем да се сприятелим и двамата – и с Кода и с Егото. Само така, приемайки и сприятелейвайки с всичко, което е наше, в нас, ние можем да обичаме и да действаме за наше най-висше добро.

Това според мен ще ни подпомогне да  се освободим от страха от смъртта, който стои в основата на много наши действия и възпрепятства напредъка и развитието ни. Всеки страх е блокиращ и затварящ ни, той води до задръсване на енергийните потоци в тялото ни и намалява енергийните ни запаса. Така че, осъзнавайки и изразявайки своята свободна воля да живеем, ние няма да имаме вече нужда от телохранители и лукави пазачи. Разблокирайки този страх, ние ще освободим огромни количества от енергията на любовта.

Освободената от този страх енергия, ние ще можем да вложим в нови прекрасни проекти за бъдещето си, които да постигнем безпрепятствено, без страх и с много любов.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamas - Харесва ми тази теория.
26.06.2011 17:39
Поздрави!
цитирай
2. alpini - Интересна теория...харесва ми
24.07.2017 10:52
Много въпроси буди тази тема...Винаги актуална,защото е част от всеки един от нас.В крайна сметка няма нищо лошо в егото.Самите ние сме спектър от чувства и емоции ,мисли и преживявания.Егото е нещо като опорна точка на всеки един от нас, някой му придават важност, някой го забравят, трети са го приели и се опитват да го контролират. Включва се винаги ,когато трябва да се придвижим. Има и случаи ,когато ни спъва, но важното е ,че се изправяме и продължаваме напред.Приемам го и се опознаваме, заедно минаваме през какви ли не ситуации.Поздрави и се радвам да ви чета! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: happinessschool
Категория: Бизнес
Прочетен: 411512
Постинги: 140
Коментари: 209
Гласове: 397
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031