Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2011 14:52 - Къде се изгуби волята ти Капитане?
Автор: happinessschool Категория: Бизнес   
Прочетен: 1371 Коментари: 1 Гласове:
1



Какво е воля ? Това е силата, която осъществява нашите желания. Нашите желания се зачеват точно така, както се зачева и дете, под формата на мисъл, идея, чувство, стремеж. След това узряват и се раждат,т.е. появяват на бял свят.  Имаме желания, които не искаме да остават само на ниво  желания. Те се натрупват, складират някъде в съзнанието ни и след което се появява една начална движеща сила, която ги издърва, тласка, поддържа, направлява докато ...докато не видят бял свят, докато не се осъществят и реализират . Този процес понякога е мигновен, понякога отнема години в зависимост от желанието ни и от мощността на движещата ни сила, Волята, която преодолява всички съпротивителни сили по пътя към осъществяването им.

Къде е волята ни? Къде се крие тя? Как можем да я намерим, развием, усилим заякнем?

Това, което ви пиша е моя теория и нямам научни доказателства за това. Така че, вие преценете до колко написаното може да ви бъде от полза.

Аз твърдя, че волята ни се заражда в началото (в долния край) на гръбначния стълб. В първа чакра. Паралелно с гръбначия ни стълб има енергиен поток, който се движи от долу нагоре и води желанията ни породени в първа чакра по пътя им към тяхното реализиране в седма чакра. В първата чакра е коренчето на нашия живец, а в седма – коронна – цъвтежа, резултата.  Там долу в началото на тялото ни се е събрала страхотно мощна енергия, която ние подтискаме, точно както са ми учили да подтискаме желанията си, да търпим. Първото нещо, което ни учат, когато се родим е как да подтискаме и контролираме желанията си (спомнете си за уроците, които спестяван количеството използвани пелени, режимът на ядене, пиене и спане), да извършваме това, което трябва, а не това, което ни се иска. Да подтискаме този силен вътрешен порив да върши неща, да действаме, да летим. Колко пъти сте крещяли на вашите деца "Не тичай, ще се изпотиш", "Не бързай ще се спънеш и паднеш (провалиш)".

Това са все послания на – Спри се! Не действай! Остави! Откажи се! Остъпи! Почини си! Ти не можеш да се справиш! И най-лошото – Какъв голям инат си! Ти все искаш да е на твоето! Крайно време е да пречупим ината ти (волята ти).

И тогава точно както бутуш стъпква жестоко и безмилостно току-що поникналото стръкче и го смачква, убива до смърт, така и вие мили родители, учители убивате стремежа, волята на вашите деца да постигнат това, което желаят. Пречупвате този енергиен поток, който води желанията към тяхното осъществяване. И това пречупване води до пречупване на индивидуалността на индивида и той остава "с пречупени крила", с неосъществени мечти за цял живот. И после вие го наричате "нереализиран потенциал", комплексар и т.н.

Точно този енергиен поток, нашата воля, нашата способност да осъществяваме нашите желания, аз наричам Его/Живец/Желание/Воля за живот. Т.е. ние сме това, което са нашите реализирани желания и колкото повече желание ние реализираме толкова повече се увеличава и нашия хъс, воля да живеем, нали?

Точно за това много често напоследък се чуват гласове против егото. Страшни гласове "Убийте, унищожете вашето его, то е вашия най-голям враг". А наистина ли е така? Помислете си кой може да има най-голяма полза от това вие да останете лишени от Его/Воля/Желания? Точно така – тези, които искат вие да изпълнявате техните желания и воли. Един смачкан и безволев човек е лесно управлявем. Той не може да се справи сам, става зависим и започва да търси своя Капитан, човек на когото да се подчинява. А вие такива ли сте? Такива ли искате да бъдете – без-волеви, без-егови послушници?

Хубавите новини, Капитани са, че пречупените крила зарастват.

Ситуацията е поправима. Да разрешим, да дадем на крилата ни, на волята ни, на енергия поток, на Егото ни да зараснат. Точно както след пречупване костите на тялото ни зарастват сами, така се получава и с нашата воля за живот и осъществяване, със стремежът ни да реализиране  на желанията си, с нашия Живец с нашето Его.

Къде се раждат желанията ти Капитане? Оказа се, че в основата на опашката ни (по материали и на кундолини йога), но се реализират чрез главата. Но след раждането им, желанията ни преминават дълъг път, който понякога е пълен с пречки, съмнения, страхове, които създават енергийни блокажи. И само Волята ни, Капитани, може да ни помогне да преминем този път. Нека я закалим, тренираме, ежедневно, ежечасно, ежеминутно. Защото Волята ни – това сме ние. Защото ние сме Капитани, и тук се слуша нашата воля! А ние имаме такава, нали?

 




Гласувай:
1



1. tili - Сега ще я видя!
02.01.2011 15:56
От първа до 12-та с всички цветове на дъгата - нагоре-надолу и обратно.
За 21 дена трябва да устои, за да откажа цигарите:)))
ЧНГ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: happinessschool
Категория: Бизнес
Прочетен: 411553
Постинги: 140
Коментари: 209
Гласове: 397
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031