Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 09:39 - Огледало
Автор: happinessschool Категория: Бизнес   
Прочетен: 1088 Коментари: 1 Гласове:
2



Представете си, че сте едно малко, малко същество. Изберете сами вашата форма, цвят и вид. Но ето, че нещо се случва и вие, малкото беззащитно същество се уплашване и се скривате във вашата собствена вътрешна пещера. Стоите там скрити и уплашени, треперейки в тъмното. И така преминават доста години. Опасността отдавна е преминала, но вие все още не смеете да излезете от скривалището си. Един ден се оказва, че тази пещера ви е вече много тясна и вие най-после решавате, че е време и че вече сте готови да се подадете навън на светло, да се покажете на света.

Събирате цялата си смелост и излизате на първата си проявя след толкова години изолация. Малко по малко с плахи крачки напредвате и най-после стигате до същото място, ситуация, която толкова ви е уплашила тогава и от която сте избягали. Вие надничате  и сте готови отново да побегнете, но... спирате очудени защото се оказва, че нещо там се е променило, но вие не можете да проумеете какво. Ужким същите хора, същите предмети, но те ви гледат по друг начин и отстъпват от пътя ви и се оказва ,че те са по-уплашени от вас. Оглеждате се зад гърба си, да не би там някой да се е скрил и да плаши хората от вас. Но не, сам сте. Там сте само вие и никой друг. И какво се оказва, каква е тайната на загатката?

Вие сте пораснали! Вече не сте това, малко същество, което се е уплашило и побягнали преди години. Това сте вие, същите, но и различни – превърнали ли сте се в големи, пораснали, зрели, силни колоси.

Това ни се случва често, само защото в нашите вътрешни пещери не сме имали огледало в която да следим своето развитие и разтеж. А и психолозите казват, че нашите първи представи за себе си ние научаваме в 5-6 годишна възраст и растейки, ние продължаваме да решаване и избираме с очите на 5-6 годишни деца, забравяйки, че вече не сме там, вече не сме такива. Вече сме пораснали и сме станали по-умни, по-опитни, по-голями и по-силни.

Вземете си огледала, приятели мои, но подходящи, усмихващи ви се огледала, които показват вашия реален разтеж, а не огледала които ви намаляват, принизяват, унижават. А за да може от вашето огледало да ви погледне едно положително и усмихнато същество, уверено и вярващо в себе си и способностите си, тогава кой трябва да бъдете вие, когато застанете пред него?

Успехи с огледалата. Погледнете се смело там, вътре, обещавам ви прекрасни изненади.

 

 



Тагове:   огледало,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. happinessschool - Усмихнати огледала
02.12.2010 09:40
Нека днес да бъдем усмихнати огледала не само за себе си, но и за другите, които срещнем по пътя си
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: happinessschool
Категория: Бизнес
Прочетен: 412314
Постинги: 140
Коментари: 209
Гласове: 397
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930