Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 13:04 - Балансиране на междуполовата енергия
Автор: happinessschool Категория: Бизнес   
Прочетен: 992 Коментари: 0 Гласове:
3



Във всяка жена има по едно момче, които обича да рита топка и във всеки мъж има по едно момиче, което обича да му връзват плитки.

 

Въпросът е да ги приемем като част от себе си и да не бягаме и да не се крием от тях. Те са просто образите на едно общо начало, което е чисто от полово разделение. Сега са времената на назряване и балансиране на енергията между половете и за това има и по-силно проявление на хомосексуализъм.

Много мъже или жени откриват по-силното влияние на женското си начало или съответно мъжкото в себе си и се обръщат към преставителите на своя пол. Развитието на цивилизацията, поставянето на различните полове при едни и същи условия на живот, уеднаквява и тяхното съзнание и от там и начина на мислене, действие, поведение и начин на живот. Намаляване на границите между половете вече ярко се проявава в модните тенденции, в постиженията в спорта, в бизнес-кариерата, в сексуалните отношения, разпределение на домакинксите задължение и др.

За да бъдем в крак с времето е необходимо да освободим и разкрепостим своето съзнание от стари и консервативни представи за ролята на мъжа и жената в семейството. Вече няма такова ярко разделение или подчинение на единия пол от другия. Докато до преди няколко десителилетия мъжът се смяташе, че заема водеща и ръководна роля, за глава на семейството, единствен представтител, който осигурява прехраната, днес вече това рязко се е променило.Отърсването на старите норми на семейство от патриархата и проявяването на нова форма на равностойни, равноправни и равнопоставени позиции преминава през един кризисен период на разводи и раздели, на кратки и безразборни връзки.

Това разместване на пластовете този стремеж към балансиране, води до нови промени и в поведението във връзките между половете, като преминава през един объркващ и стресиращ период, но заедно с това и до ново и по-стабилно наместване на позициите на половете в обществото.

Докато преди между мъжът и жената е имало много ясно разпределение на ролите,което намира проявление  във външния им вид, то днес има тенденция към приближаване и сливане.

Защо пиша за това? Защото има много хора, предимно млади, родени вече в началото на новата епоха, които са объркани и нещастни, които не могат да открият своята полова принадлежност.

За това смело мога да обявя:

* Съвсем нормално е да имате проявление и на мъжкото и на женското начало в себе си.

* Съвсем нормално е да имате по-силно проявление на началото на противоложния пол, т.е. да бъдете женствен мъж или мъжка жена.

*  Съвсем нормално е да бъдете привличани от представители от своя пол.

* Съвсем нормално е са бъдете привличани и от двата пола – бисексуалност.

* Съвсем нормално е вличенията ви да се променят и развиват във времето, точно така както и вие и тялото ви се развивате и променяте.

*  Съвсем нормално е да чувствате, че  отношенията ви към тялото ви се  променят.

* Съвсем нормално е да приемете телесните си формите  и теглото си точно такива каквито са.

* Съвсем нормално е да бъдете такива, каквито сте.Точно тук и точно сега.

 

Ние живеем в бурни и бързопроменящи се времена, в които "нормалното" се променя ежедневно и непрекъснато разширява границите си.

Бъдете такива, каквито сте, приемете се такива, каквито сте, бъдете цялостни с това, което сте и тогава и другите ще ви приемат и харесат и точно такива, каквито сте.

 

 

 



Тагове:   междуполовата,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: happinessschool
Категория: Бизнес
Прочетен: 412300
Постинги: 140
Коментари: 209
Гласове: 397
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930