Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 20:21 - Смисълът на живота
Автор: happinessschool Категория: Бизнес   
Прочетен: 2265 Коментари: 1 Гласове:
1



Какво е живот?  В най-общ вид - движение и трансформация на един вид енеригя в друг. Какво е човека? Трансформатор на един вид енергия в друг. И ако всичко около нас е енергия, проявена в различен вид, то според мен картината става доста опростена, но и ясна.

Ние, хората поемаме някакъв вид енергия, трансформираме я и я освобождаваме. Има енергия, която ние поемаме и обработваме, има и такава, която само преминава през нас в съвсем чист вид. Колкото ние сме по-чисти, то и нашето влияние върху тази енергия е по-малко и тя претърпявя минимални  промени.

Тогава? Каква е нашата цел в живота – просто да намерим енергия, която ни действа добре, която ни зарежда, да я поемем обработим и освободим в същия или в друг вид.

Това е валидно както и за въздуха, храната, водата, слънцето, емоциите, действията, заниманията, общуването с други индивиди или други педставители на природата, изкуството и т.н., така и за един специфичен вид енергия, наречен духовност, божествена или вселенска.

Въпросът е, че намирайки и усвоявайки тази енергия ние трябва да се стремим тя да ни е максимално полезна, т.е. да се усвоява лесно (да харчим минимално енергия и за нейното намиране и преработване), да се преработва лесно и лесно да се освобождава. Задържането на енергия в организма ни, води до натрупване, запушване и от там до затруднена циркулация.Най-различни причини, но основната от тях е страх и най-вече в неговата форма – стрес, водят до стесняване на енергийните канали и от там до енергийни блокажи. Натрупането на енергията  и затрудненото й освобождение води до енергийни "блата", "помийни ями", тиня, наслояване, утайване, разваляне (точно като при водата, като не забравяме, че 70% от организма ни е вода), което от своя страна води до болки и болести.

Освобождавайки се от стреса и от неговото влияние върху нас, ние фактически разширяваме тези енергийни канали и енергията започва отново да преминава и циркулира свободно в организма ни.

Съществува една енергия, която причинява свиване на клетките ни и енергийнте ни канали и това е страха. Има и друга енергия (сила), която разширява нашите канали и това е любовта. Т.е. и страха  и любовта са енергии, които действат свиващо или разширяващо на каналите, преминаващи през нас.

Тогава въпросът, който често си задаваме "има ли смисъл да правя нещо или не?" се оказва с много ясен отговор "ако това нещо ме зарежда с енергия, която ми действа добре (прави ме щастлив), тогава то е правилно за мен. Тази енергия ще я наречем условно положителна и нещото – положително, защото то пълни, добавя, пречиства, допринася, подобрява нашето състояние. Ако нещото ме изпразва от енергия, запушва каналите ми, пречинява блокажи, отблъсква положителни източници на енергия, тогава ще го наречем "отрицателно" и съответно трябва да го избягваме.

И това "нещо" може да бъде – мисъл, дума, действие, звук, цвят, картина, човек, пейзаж,място, фантазия, животно и др.Всичко, ама без изключение всичко около нас  е енергия с положителен (за нас!) или отрицателен (за нас!) заряд.

Този прост критерий ще ви помогне да организирате живота си така, че да бъдете винаги в положителен баланс, заредени с положителна енергия.

Има случаи, когато ние не намираме смисъл в нещата, т.е. те нито ни зареждат нито ни изпразват от енергия – неутралните неща, хора, вещи и т.н. Но обърнете внимание, че дори и изключени и неизползвани електроуредите  ползват  енергия, макар и в намалено количество.Същото е и с хората, които са около нас. Колкото и безвредни и незабележими да изглеждат те ползват от нашата или ни зареждат с енергия. За това е и поговорката "тихите води са най-опасни", т.е. има хора, чието присъствие ние не забелязваме, но въпреки всичко те извличат от нас определено количество енергия.

Когато ние или някой друг обърнем внимание на нещо или някой, ние фактически му даваме от нашата енергия или взимаме от неговата, т.е. има енергиен обмен. За това изберете на какво искате да обърнете внимание и колко. Всяко нещо, на което обърщаме внимание расте енрегийно, т.е. ние го поливаме и пълним с нашата енергия. Ако обръщате внимание на положителните неща в живота си, те ще се множат и растат и ако се фокусирате към отрицателните, те ще се множат и растат. За това непрекъснато се повтаря и говори за важността на положителния подход.

А парите? Каква е ролята на парите в живота ни? Парите също са енергия, която преминава през всичките ни области на живот и тяхната важност се определя от  тяхната измеримост. Тази енергия  е създадена за да спомага транформацията на енергията от един вид в друг, да бъде винаги в движение, а не да бъде трупана или да спомага за натрупване на различни материализирани видове енергия в нас или около нас.

Времето? Времето е също спецефично с неговата измеримост и е създадено да улеснява връзките и общуването между хората. Вътре в себе си и в отношенията си към  себе си ние нямаме нужда от фактора време, но при контакти с други лица то ни е необходимо за улесняване на контактите.

В заключение ще добавя – за човека съдят по това каква енергия е оставил след себе си. За това ако искате животът ви да бъде смислен и значителен обърнете внимание какво оставяте след вас. Каква е енергията, която сте тренсформирали и каква енергия се е получила в резултат на трансформацията.

Някой бе казал" "Хората не помнят какво сте им казали или какво сте направили, те помнят как са се чувствали във ваше присъствие",т.е. те помнят енергията която сте излъчвали и сте оставили след себе си. Запомнете това и го използвайте в своя полза.

Разпръсквайте от най-прекрасната си енергия, наречена любов и хората ще ви обичат, излъчвайте страх и неговия последовател гняв хората ще ви отбягват. Решете сами. Аз лично за себе си съм решила и...ви изпращам любовта си.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Дрън-дрън...
31.10.2010 11:12
Дрън-дрън...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: happinessschool
Категория: Бизнес
Прочетен: 411142
Постинги: 140
Коментари: 209
Гласове: 397
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031