Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2010 11:05 - За конкурса "Ние и щастието"
Автор: happinessschool Категория: Бизнес   
Прочетен: 932 Коментари: 0 Гласове:
1



Напомням, че крайният срокът за изпращане на творби е 1.09.10.
Резултатите ще бъдат публикувани до 5.09.10. Първа награда е участие в един от семинарите на Училище по щастие със 70% намаление, т.е. тридневен семинар САМО да 45 лв.


А това е творбата на следващата участничка:
Мария Попова 25 август в 10:23 Ние и Щастието



В толкова много приказки толкова много герои тръгват да търсят Щастието в толкова много посоки, по толкова много пътища…Без да забелязват, че в странстванията и изпитанията си през цялото време то е било с тях, в самата им сърцевина.Търсейки, не са забелязали, че го носят в себе си.Илюзията на външния свят ги е оставила с вечния копнеж по Щастие, с дълбока неудовлетвореност.
А вътрешното състояние на щастие е начало на творческите ни изяви и неподправена радост от проявлението им във видимия свят. Когато сме щастливи, сме цялостни.Когато сме щастливи , мислим щастливи мисли, говорим щастливи думи, правим щастливи неща. Когато сме щастливи, ще спрем вниманието си на: :
- капката утринна роса;
- разцъфтяващото цвете ;
- пробуждащият се за ново начало ден ;
- темата „Ние и щастието”.
А също и на :
-застоялата дъждовна локва ;
- увяхващото цвете ;
- мрачния ден ;
- нечий негативизъм : „Ние и щастието „?!? ,
само че с нагласата , че в двуполюсния свят всяко нещо се определя чрез противоположното му – мръсна локва / капка роса , увяхване / разцъфтяване, светъл ден / мрачен ден, Щастие ??? : ((( / ЩАСТИЕ !!! ...
Нашата нагласа ни прави щастливи или нещастни. Това е най – голямото богатство, най – голямата тайна, Благослов – всичко е у нас – трябва само да му позволим да се изяви. Да отключим щастието в сърцето си.Да го излъчим, да дарим изобилно…, да получим…Ритъмът и мелодията на Щастието са хармонични, изящни, непобедими. Щастието е мое и на всички. Щастието е свобода и сила. Щастието е източник на идеи и тяхното реализиране.То е крилата и поета на мечтата.. Бликащата лекота в центъра на гърдите е енергията на щастието. Веднъж усетена, винаги ни приканва да я достигнем, да я носим , да я излъчим. Когато сме щастливи, изпитваме удоволствие в най – пълна степен. Тогава вибрираме на най – мощната творческа вълна – Божествената. Максимално се сливаме с истинската си Същност, времето спира, пространството изчезва и разбираме и изживяваме Вечния Момент Сега. Това е - просто и сложно, понятно и непонятно.
Може да е частица от мига или цяла вечност, но този момент е несравним с нищо друго.
Да прозреш, че си отделна вълна в океана и Самия Океан и с тази нагласа да сътворяваш живота. Най – големият дар на Вселената ! Най- свещеното обещание на Бога – ние сме неделима част от него! И сме щастливи да го узнаем и изживеем, да го осъществяваме постоянно. Ние и щастието сме винаги заедно в изящната тъкан на Вселената.Шепата пясък , изтичаща през пръстите ни и сливаща се с плажа и морето, е щастливия порив да бъдем, да правим, да сме щастливи до безкрайност… като малката песъчинка на дъното на океана или пясъчните фирмички на несигурно стоящия на крачетата си малчуган. Силни, свободни, щастливи…
Поривът към щастие ни е естествено присъщ .Това е закодирано в нас. Носим в себе си посланието за радост във всеки един миг и когато не я изявяваме , не сме щастливи. Радостни ли сме,ние сме на вълната на творческия подем и няма по – голямо щастие от това.
Живеем във финална епоха и няма по-голямо Щастие от това на фона на илюзията за разпадаща се реалност, да сътворим мечтания свят, в който да живеем щастливо. Ние пишем сценария, ние сме и главите изпълнители. Пътят на Светлината привлича щастливите. Неустоимо притеглени, нека не се страхуваме да го следваме.





25.08.2010г.


Мария Попова    



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: happinessschool
Категория: Бизнес
Прочетен: 413682
Постинги: 140
Коментари: 209
Гласове: 397
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930