Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 12:04 - Тринингът на състоянията-3
Автор: happinessschool Категория: Бизнес   
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове:
0



Има три неща, които е важно да се знае да състоянието:

1.    То никога не лъже. Състоянието винаги е истинско, то е отнажение на нашите мнения.

Ако някоя жена каже, че иска да се тренира с цел да създаде семейство, важно й е да създаде семейно партньорство и дори да се омъжи.Тя започва да действа – излиза на срещи, среща се с мъже,прави спорт, прави диета, тя прави всички правилни действия, но остава сама. При тренировка по метода Сатия, няма да говорят с нея за действие. Ще й кажат да спре срещите си, да спре   да предприема действия, които само изглеждат правилни, защото което и  действие да предприеме, ако не е в съотвествие със състоянието й, то вече е отбелязано в съзнанието й като провал. Ние ще анализираме заедно с нея, кой е този човек, който търси партньорска връзка и с какво се характеризира според нея семейството като състояние. Може да се предположи, че ще открием, че нейното съзнание е отражение на нейното състояние, т.е.че предпочита да бъде сама.Ако искаме да разберем какво нейното съзнание и нейното състояние отразяват – трябва да погледнем резултатите. Дори, ако тя направи всички правилни действия и много се старае и полага усилия, това няма да помогне, тя ще преживява провал, след провал, и може да се предположи, че накрая ще се отчае. Не е възможно и да се действа и да се наблюдаваме едновременно. И да направим безкрайно много действия, това няма да ни доведе до мястото, на което искаме да бъдем, даже обратно, ще ни отдалечи от него.

2.    Състоянието е прозрачно – точно като риба, която плува във аквариума и не вижда водата, в която плува. Водата, в която ние плуваме – това е нашето състояние и ние не можем да го видим, но някой, който стои от страни може да види много ясно както водата, в която плува рибата, така и нашето състояние. Точно в наблюдението кои сме ние и избора, кои искаме да бъдем ще ни доведе до удобни и ефективни за нас действия и до изключителни резулати.

Сугиал Репонче казва, че ние сме ефективни мързеливци. За къде бързаме? През цялото време ние действаме. Може би обратното е правилно. Може би ако се спрем, и след наблюдение изберем кои искаме да бъдем като хора, кои ще бъдем, ако премахнем това което правим, тогава ще постигнем желаните  резултати.

3.    Състоянието е отражение. Всеки един резултат  (личен или служебен), в кръга на нашите отношения е функция на нашето състояние. Хората чуват нашето състояние повече отколкото думите ни. Хората се влияят повече от това кой им казва от това какво им казва.

Как определяш ролята на треньора по метода Сатия?

Треньорът, който тренира по метода Сатия е прецизен наблюдател на начина, по който клиента описва своя свят.То наблюдава не действията, а човека, който ги извършва. Ако клиенът идва да се тернира за избор на кариера, триньорът ще анализира заедно с него: Какво значи избор според него? Кой е той когато избира кариера?Такъв, какъвто се очаква о него да бъде? Този,който  е притеснен финансово? Този, който  не е доволен от настоящата си работа? Този, който е изнервен? Този, който търси своята мисия на земята?

Да го подтикне към интервюта и писане на автобиография е в разрез с принципите на метода Сатия. Треньорът ще го тренира за вътрешните му разговори по повод намирането на работа или смяна на кариера. Ще го пита за живота му, дали е доволен от своя живот, какво в него е избрал той.Как той знае, че това, което е избрал е добро за него? Ще разследва понятието „кариера”, „доволен”,”избор”. Ще го попита „Да кажем, че си намерил точно това, което си търсил да бъдеш, какъв човек ще срещна тогава?” Ако отговори – „Доволен, радостен, спокоен”, треньорът ще го попита „Как знаеш, че ще бъдеш точно това?Как знаеш, че точно това действие ще те доведе до състояние да бъдеш щастлив, радостен и доволен? Какво в живота ти кара да бъдеш щастлив, доволен и радостен” Когато се разгледат така нещата може да се окаже, че той изобщо не трябва да си сменя работата, а това върху което трябва да работи са отношенията му с съпругата му.
Следва...

  Нагоре   Сигнализирай за нередност



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: happinessschool
Категория: Бизнес
Прочетен: 411572
Постинги: 140
Коментари: 209
Гласове: 397
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031